Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatović perşembe günü Kıbrıs'a resmî ziyaretine başlıyor. Bu ziyaret, bir Karadağ Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs’a ilk ziyareti olacak.

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis'in yaptığı yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Milatović, eşinin de yer alacağı Kıbrıs ziyareti için perşembe sabahı Kıbrıs'a gelecek.

Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’in konuk Cumhurbaşkanı’nı resmî törenle karşılamasının ardından önce baş başa daha sonra iki ülke heyetleriyle genişletilmiş görüşmeler yapılacak.

Görüşmelerde ikili ilişkiler, Kıbrıs sorunu, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra Karadağ'ın Avrupa Birliği’ne (AB) katılım süreci ele alınacak.

Görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı basına açıklama yapacaklar; daha sonra iki cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı Christodoulides ve eşi Philippa Karsera Christodoulides'in vereceği resmi öğle yemeğine katılacaklar.

Perşembe günü öğleden sonra Karadağ Cumhurbaşkanı, Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou ile bir araya gelecek; ardından Lefkoşa Belediye Binası ziyaret edilecek, burada Belediye Başkanı ile bir toplantı yapılacak; Lefkoşa’nın eski kesimiyle Yeşil Hat gezilecek.

Perşembe akşamı Karadağ Cumhurbaşkanı, Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası'nın onuruna vereceği yemeğe katılacak.

7 Haziran'da Kıbrıs Başpiskoposu ile görüşmesinin ardından Limasol kenti ve Omodos köyünü ziyaret edecek olan Karadağ Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler 8 Haziran'da ülkelerine gitmek üzere adadan ayrılacaklar.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı