Cinsiyet Eşitliği Komiseri Josie Christodoulou, Araştırma, İnovasyon ve Teknoloji Müsteşarlığı ile TechIsland tarafından düzenlenen "BİT'te Kadınlar" etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Christodoulou, teknoloji sektörü de dâhil olmak üzere ekonominin tüm alanlarında kadınların eşit katılımının sağlanması için kalıp yargıların yıkılması gerektiğini vurguladı. Bilişim teknolojisinin günlük hayatımızı önemli ölçüde etkileyen, sürekli gelişen en dinamik alanlardan biri olduğunu belirten Komiser, teknolojideki cinsiyet farkının azaldığını, ancak istenilen hızda olmadığını ifade etti.

Christodoulou, teknoloji şirketlerinin tüm seviyelerinde, özellikle liderlik pozisyonlarında cinsiyet eşitliğine ulaşmak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi. Kadınların daha geniş bir bakış açısı getirdiğini ve problem çözmede yenilikçi yaklaşımlar uyguladığını belirten Komiser, bu durumun hem kadınların hem de erkeklerin hayatlarında olumlu etkiler yaratabileceğini vurguladı.

Avrupa Birliği'nin 2025 yılında STEM profesyonellerine olan talebinin %8 artmasını beklediğini belirten Christodoulou, bu alanda hem kadınların hem de erkeklerin katılımının zorunlu olduğunu ifade etti.

Hükûmetin cinsiyet eşitliğini öncelikli konular arasına aldığını söyleyen Komiser, Mart 2023'ten bu yana hedefli ve uygulanabilir cinsiyet politikaları oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. 2024-2026 Ulusal Cinsiyet Eşitliği Stratejisine değinen Christodoulou, araştırma, inovasyon ve teknoloji dâhil tüm hükûmet politikalarında toplumsal cinsiyeti uygulamayı amaçladıklarını söyledi.

Christodoulou, bütünsel yaklaşımlarının veri toplama, hedef gruplar belirleme, kalıp yargıları yıkma, teşvikler sunma, farkındalık yaratma ve rol modelleri teşvik etmenin yanı sıra aile, kişisel ve profesyonel yaşamın dengelenmesini içerdiğini sözlerine ekledi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı