Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou, dün Hindistan'ın Kıbrıs'taki yeni Yüksek Komiseri Sri Manis'i nezaket ziyareti çerçevesinde kabul etti. Meclisten yapılan açıklamaya göre görüşmede Yüksek Komiser Manis, ülkesinin Kıbrıs sorununun uluslararası hukuk ve meşruiyet ilkeleri temelinde çözümü için gösterilen çabalara dayanışma ve desteğini yineledi.

Demetriou ise Hindistan'ın Kıbrıs sorunu ve uluslararası hukuk ile ilgili BM kararları doğrultusunda çözüm çabalarına ilişkin uzun süredir sürdürdüğü ilkeli tutum için teşekkür etti.

Ayrıca, Temsilciler Meclisi ile Hindistan Yüksek Komiserliği arasında geliştirilen mükemmel iş birliğinin devam edeceğine ve daha da güçleneceğine olan inancını dile getirdi. Görüşmede, Kıbrıs-Hindistan ilişkilerinin mükemmel düzeyi vurgulandı ve özellikle ekonomi, ticaret, denizcilik, teknoloji ve eğitim alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi ve genişletilmesi için ortak irade ifade edildi.

Açıklamada, "parlamentolar arası ilişkilerin değişimler yoluyla daha da güçlendirilmesinin hem ikili hem de çok taraflı düzeyde iş birliğinin ve ortak zorluklarla mücadele için parlamenter diplomasinin kullanılmasının önemine özel vurgu yapıldı" denildi.

Meclis Başkanı’nın, Hindistan'ı hızlı kalkınması ve bir dizi alandaki, özellikle de araştırma, bilim ve teknoloji alanlarındaki başarıları için tebrik ettiği, yeşil ve dijital dönüşümün Kıbrıs için daha umut verici ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek adına yüksek öncelikler olduğunu vurguladığı belirtildi.

Yüksek Komiser Manis, Demetriou'yu ülkesinin bu alanlarda kaydettiği ilerleme, özellikle Hindistan'ın dijital ekosistemi ve Hindistan'daki son genel seçimlerin sonuçları hakkında bilgilendirdi. Son olarak, Temsilciler Meclisinin ortak hedeflerin desteklenmesine nasıl katkıda bulunabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular ve Meclis Başkanı, her türlü olası iş birliği için Meclisin hazır olduğunu vurguladı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı