Kıbrıs Yaşlılık Gözlemevi, Başkanı Dimos Antoniou'nun, Avrupa Yaşlılık Platformu (AGE Platform Europe) tarafından beş iç değerlendiriciden biri olarak atandığını duyurdu.

 

Gözlemevinin açıklamasında, merkezi Brüksel'de bulunan AGE Platform Europe'un, yaşlanma ve yaşlıların insan hakları konularında Avrupa Birliği'nin resmî muhatabı olduğu belirtildi. AGE Platform Europe, Avrupa çapında milyonlarca üyeye sahip ve aktif, sağlıklı ve onurlu yaşlanma konularında politika geliştiren büyük organizasyondur.

 

Açıklamada, "Antoniou'nun iç değerlendirici olarak atanması hem Kıbrıs hem de organizasyon için büyük önem taşıyor. Bu atama, Gözlemevi'nde yapılan önemli çalışmanın tanınması ve uluslararası alanda görünürlüğünün artması anlamına geliyor" denildi.

 

Değerlendiricilerin görevleri arasında, AGE'nin ve üyelerinin ilerlemesi ve projeleri hakkında araştırmalar yapmak ve değerlendirmek yer alıyor. Ayrıca, organizasyonun geleceği ve dolayısıyla Avrupa genelinde milyonlarca yaşlının geleceğiyle ilgili olarak sunacakları öneriler ve yol haritaları da büyük önem taşıyor.

 

Son olarak, Antoniou'nun Avrupa Birliği'nin böylesine büyük bir organizasyonunda iç değerlendirici olarak atanmasının, "Kıbrıs'ın ne kadar küçük olursa olsun, nüfusun yaşlanmasına doğru kaymasıyla ortaya çıkan ciddi konularda önemli bir rol oynayabileceğinin bir başka örneği" olduğu belirtildi. 

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı