Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile Kıbrıs Cumhuriyeti'nin hangi Komisyon üyeliği  portföyünü talep edeceği konusunda istişarelerde bulunduğunu ve 3-4 portföy üzerinde durduklarını söyledi.

Perşembe akşamı bir gazetecinin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Ursula Von der Leyen tarafından Avrupa Komisyonu üyeleri ilgili mektubunun alınıp alınmadığı sorusuna Cumhurbaşkanı Christodoulides, olumlu yanıt vererek 30 Ağustos tarihinde kadar cevap verilmesi gerektiğine işaret etti.

“Tüm Avrupalı liderlere gönderilen bir mektuptur” diyen Cumhurbaşkanı Christodoulides, Von der Leyen ile telefon görüşmesinde bulunduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin hangi Komisyon üyeliği  portföyünü talep edeceği konusunda istişarelerde bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Christodoulides konu üzerine yazılı olarak yanıt vereceğini belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni temsilen Avrupa Komisyonu’na katılacak olan kişinin üstleneceği portföy hakkında bilgisi olmasının önemine işaret etti.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı