Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Diplomatik Misyon Şefleri ile Temsilciler Meclisinde bir araya gelen Meclis Başkanı Annita Demetriou, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin güvenliğinin sağlanmasında diplomasinin önemli rolünü vurguladı.

Toplantı sırasında, Bayan Demetriou, Temsilciler Meclisi ile Dışişleri Bakanlığı arasındaki mükemmel iş birliğine dikkat çekti ve Kıbrıs'ın çıkarları doğrultusunda iş birliği ve koordinasyonun önemini vurguladı.

Meclis Başkanı, Avrupa ve uluslararası düzeyde Meclisin çalışmalarına atıfta bulunarak, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin haklarını uluslararası alanda savunup öne çıkarmayı hedefleyen parlamenter diplomasinin önemini vurguladı.

Parlamenter diplomasinin resmî ziyaretler çerçevesinde, sadece cumhurbaşkanının değil, aynı zamanda milletvekillerinin de katılımıyla, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ortak stratejisi doğrultusunda "görüş alışverişi ile anlamlı tartışmaların devam etmesi gerektiğini" söyledi.

Diplomatlara, faaliyetlerini ve Kıbrıs'ın genelini nasıl güçlendirebileceklerini görmeleri gerektiğini belirtti ve karşılaştıkları zorluklarla nasıl başa çıkacaklarını ifade ederek iş birliğinin güçlenmesi umudunu dile getirdi.

Diplomatik Misyon Şeflerine hitaben, "diplomatlarımızın rolüne gereken önemi vermenin çok önemli olduğunu" belirtti.

Meclis Başkanı, 2026'da Kıbrıs Cumhuriyeti'nin üstleneceği başkanlığa da değinerek, o dönemde "herkesin iş birliğine ihtiyaç duyulacağını" söyledi.

"Dolayısıyla kesin bir koordinasyon olmalı," diyerek, "Kıbrıs'ın 2026 başkanlığının tam bir başarı ile taçlandırılması gerektiğini" ekledi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı