Pavlos Kontides ve Denis Taradin'in denizdeki çabaları, Paris Olimpiyatları'nda Kıbrıs’ı temsil edenler arasında önemli bir yere sahip.

Milan Trajković çarşamba günü (yarın) 110 metre engelli finaline katılmak için mücadele edecek.

Önceki günlere barfikste Marios Georgiou ve yüksek atlamada Elena Kulichenko'nun harika performansları damga vururken 200 metrede Olivia Fotopoulou ve Skeette Konstantina Nikolaou da öne çıkan sporcular arasında yer alıyor.

 

Kontides madalya yarışında

--------------------------------------------------------------

Kıbrıs’ı temsil eden olimpiyat madalyalı Pavlos Kontides, ilk madalya yarışından tam on iki yıl sonra bugün Kıbrıs saatiyle 16.43’te dördüncü kez puanların iki katı sayıldığı ILCA 7 (Laser) kategorisinde madalya için yarışacak.

Kontides 6 Ağustos 2012'de Büyük Britanya'nın Weymouth kentinde düzenlenen Olimpiyat kazanmıştı. Kıbrıslı yelkencinin yarışı ilk üç sıradan birinde bitirmesi gerekiyor.

Matt Wearn'in de son üç sıradan birinde bitirerek altın madalyayı almasını umuyor.

Kontides birinci bitirmek için Tokyo 2021'de altın madalya kazandığından beri back2back denemesi yapan Avustralyalıdan yedi sıra önde olmayı ve yedinci veya daha yüksek sırada bitirmeyi hedefliyor.

Peru'dan Peschiera ve Britanya'dan Beckett, Kontides'i gümüş için tehdit ederken diğer üç yelkenci sadece bronz madalya umuyor ve sekizincilikten sonra madalya umutları yok.

 

Taradin, Formula Kite’ta çabasını sürdürüyor

--------------------------------------------------------------

Formula Kite’ta Denis Taradin, beş yarışın ardından 10’uncu sırada yer alırken bugün ve yarın on yarış yapılması planlanıyor.

Taradin’in mümkün olduğunca çok yarışa katılması ve en az altı yarış daha yaparak en kötü üç derecesini telafi etmesi gerekiyor. Taradin ve antrenörü, Kiteboard'un Olimpiyat etkinliği olarak ilk kez sahneye çıktığı Olimpiyatlarda podyumda yer alabilecekleri konusunda iyimser görünüyorlar.

Dünya’nın 3 numarası Taradin, 11’inci sıradaki Yunanistan’dan Maramenidis ile aynı sayıda 33 puana sahip bulunuyor. İlk üç 11-12 puanda. Taradin için daha gerçekçi bir hedef olarak dördüncü sıra (21b) gibi görünüyor ki bunun da onu ikinci yarı finalin başına koyması gerekiyor.

Perşembe günü (8/8) yapılacak finallere kadar Taradin’in iki gün içinde sadece bir yarış daha tamamlaması yeterli olacak.

 

Trajković finale kalmak için ulusal rekoru hedefliyor

 

--------------------------------------

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışında Kıbrıs bayrağını taşıyan Milan Trajković, 18’deki en iyi üç derecesinin ikincisiyle 110 metre engelli yarı finaline yükselirken 6 Ağustos'ta yapılacak olan bayrak yarışlarında yâri finale altı kişi daha katılmaya hak kazanacak.

Yarı finaller 7 Ağustos'ta Stade de France'da yapılacak.

İkinci kulvardan koşan ve yarışı yarı yolda önde götürerek mükemmel bir başlangıç ​​yapan Kıbrıslı şampiyon, foto finişle 3’ünc sırada dördüncü oldu ve yarı finale kalıp kalmayacağını görmek için kalan iki sıranın da bitmesini bekledi.

5’inci sıranın sonunda Antonis Giannoulakis’in sporcusu, en iyi üç zamanın ikincisine sahip olarak etkinliğin yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

 

Marios Georgiou'nun barfiks finalinde 6.'lık derecesi

--------------------------------------------------------------Kıbrıs tarihinin Olimpiyat Oyunları'ndaki en büyük başarılarından biri, pazartesi günü öğleden sonra Kıbrıslı şampiyon Marios Georgiou tarafından elde edildi.

26 yaşındaki jimnastikçi, Paris'teki Bercy Arena'da barfiks finalinde mükemmel bir performans sergiledi, ancak çıkışta yaşadığı düşüş ona madalya kaybettirdi.

13.333'lük bir puanla 6’ncı olan Georgiou, tüm zamanların 6’ncı sırasını alan 4’üncü Kıbrıslı sporcusu oldu.

 

Elena Kulichenko 1,95 metrelik en iyi atlayışıyla 7’nci oldu

--------------------------------------------------------------Kıbrıslı şampiyon Elena Kulichenko, Paris'teki Olimpiyat serüvenini Yüksek Atlama finalinde 7’nci olarak tamamladı.

Ryan Baily’'nin sporcusu ilk Olimpiyat Oyunları katılımında, atletizmde finalde yarışan ilk Kıbrıslı olarak "Stade de France’"da tarihe geçti.

Pazar günkü finalde Kulichenko ilk denemesinde 1.86m, ikinci denemesinde 1.91m ve üçüncü denemesinde 1.95m'yi geçti, ardından 1.98m'de üç başarısız denemesi oldu.

Yılın en iyi performansı olan 1.95m’lik derecesiyle Özbekistanlı Safina Sadullayeva da 7’nci sırada yer aldı.

 

Olivia Fotopoulou 200m’de 23’üncü oldu

--------------------------------------------------------------Olivia Fotopoulou üçüncü 200m’de 8’inci oldu. 22.98’lik bir zamanla yarı final serisini tamamlayan Fotopoulou 23’üncü sırada yer aldı.

Kıbrıslı sprinter, sezonunun en iyi derecesine eşit olan 22.92'lik bir zamanla etkinliğin yarı finallerine ulaşma hedefini gerçekleştirdi.

Fotopoulou çok iyi başladı, dönüşlerde diğer sporcularla birlikte koştu ancak sonuna kadar sürdürdüğü istikrarlı tempoya rağmen geride kaldı. Fotopoulou performansı gelecek için çok fazla umut vaat ediyordu.

 

Konstantina Nikolaou Skeette 20’ncı sıra

--------------------------------------------------------------

Kıbrıslı Skeet atıcısı Konstantina Nikolaou, Olimpiyatlara ilk katılımında dünya sıralamasında 20’nci sırada yer aldı.

Nikolaou, mükemmel çabasına rağmen 33’üncü Olimpiyat Oyunları’ndaki Skeet finalinde yer almayı başaramadı. İkinci günde 50 hedeften 45 vuruş yapan Nikolaou toplamda 116/125'lik bir skorla 20’nci sıraya yerleşti.

Elemelerin ilk gününde 75 hedeften 71 vuruşla 9’uncu sırada yer alan Nikolaou, ikinci gün ilk havuzda 25 hedeften 22 vuruş yaparken ikinci havuzda 25 hedeften 23 vuruş yaptı.

 

Marilena Makri ILCA6’da 30’uncu oldu

--------------------------------------------------------------Marilena Makri, Yelkende ILCA6 kategorisinde 195 puanla ikinci Olimpiyat Oyunları katılımını 30’uncu sırada tamamladı.

Mağusa Yat Kulübü’nün 21 yaşındaki yelkencisi, pazartesi günkü tek yarışta 19’uncu oldu ve iki sıra kazandı; 30’uncu sıra. Bu toplam 43 yarışmacının yarışın başlangıcından bu yana aldığı en iyi pozisyon oldu. Tokyo 2020'de Makri 33’üncü olmuştu.

 

Andri Christoforou Yol Bisikleti Finali’nde 62’nci oldu

-------------------------------------------------------------- Kıbrıslı şampiyon Andri Christoforou, büyük bir çabanın ardından ve 4:10:20'lik bir zamanla, Paris'teki 33’üncü Olimpiyat Oyunları’nda 157 km’lik Yol Bisikleti Finali’ni tamamlayan 78 bisikletçi arasında 62’nci oldu.

Bu, onun Olimpiyat Oyunları’ndaki en iyi performansı olarak görülüyor.

Kıbrıslı bisikletçi, Olimpiyatlara üçüncü kez katılarak artık haklı olarak dünya bisikletinin elitleri arasında olduğunu kanıtladı.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı