Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantısı projesi Büyük Deniz Ara Bağlantısı (Great Sea Interconnector, GSI) projesinde yer alan tüm paydaşların salı günü öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak bir toplantıya katılması bekleniyor.

Kıbrıs saatiyle 15.30'da yapılması planlanan toplantıya Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides başkanlık edecek.

Toplantıda Kıbrıs Cumhuriyeti adına Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı, Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı ile Yunanistan Enerji Bakanı’nın da masada olması bekleniyor. Avrupa Komisyonu, IPTO (ADMIE) ve NEXANS temsilcilerinin yanı sıra Kıbrıs Cumhuriyeti Hukuk Dairesi'nden yetkililerin de toplantıya katılması bekleniyor.

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, yazılı bir açıklamada, "Girit-Kıbrıs elektrik bağlantısı projesinin hem stratejik bir proje olarak hem de ekonomik boyutu ve ülkemizin ve AB'nin enerji planlamasında oynayabileceği rol açısından önemi tartışılmazdır" dedi.

Toplantının amacı, tüm tarafların aynı anda hazır bulunarak hükûmetin açıklığa kavuşturulması gereken sorularına yanıt vermesi ve proje hakkında herhangi bir belirsizliğin giderilmesi. Ancak, toplantı sonunda hükûmet tarafından nihai kararların alınması beklenmiyor.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı