Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Kıbrıs-Yunanistan Büyük Deniz Ara Bağlantısı (Great Sea Interconnector-GSI) projesi hakkında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan toplantının yapıcı geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, dün akşam Cumhurbaşkanlığından ayrılırken gazetecilerin sorusu üzerine, "Henüz bitirmedik, görüşmeler devam ediyor" dedi ve toplantının "yapıcı" olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı, 1974-1979 yılları arasında Yunanistan'da misafir edilen refakatsiz çocuklar derneğinin Lefkoşa'daki Gazeteciler Evi'nde düzenlediği kitap tanıtımına katılmak ve bir konuşma yapmak üzere Cumhurbaşkanlığından ayrıldı. Kıbrıs Haber Ajansının (KHA) edindiği bilgiye göre, kitap tanıtımının ardından toplantı için Cumhurbaşkanlığına geri dönecekti.

Toplantıya Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiou, Maliye Bakanı Makis Keravnos, Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skylakakis, ADMIE CEO'su Manousos/Manos Manousakis, Yunan şirketinin yetkilileri ve kablonun imalâtını üstlenen Fransız Nexans şirketinin bir temsilcisi katıldı.

Kıbrıs tarafından Başsavcı Yorgos Savvides, Yardımcı Başsavcı Savvas Angelides, Cumhurbaşkanı Müsteşarı İrini Piki, Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Direktörü Charalambos Charalambous ve Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi Direktörü Viktoras Papadopoulos da toplantıda yer aldı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı