Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides çarşamba günü Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü.

Abu Dabi’de yer alan görüşmenin enerji ve alt yapı alanlarındaki iş birliğini teşvik etmeye ve bölgesel gelişmelere odaklandığı açıklandı.

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis yaptığı yazılı açıklamada, görüşmenin BAE Devlet Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Christodoulides’e yaptığı davet üzerine yer aldığını belirtti.

Sözcü, ikili görüşme sırasında Kıbrıs ve BAE arasındaki enerji ve alt yapı alanlarındaki iş birliğinin teşvik edilmesi ihtiyacı, bölgesel gelişmeler ve ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla atılması gereken adımlar ve stratejik ilişkinin genişletilmesi konusunun ele alındığını söyledi.

Christodoulides- Zayid Al Nahyan görüşmesinde Kıbrıs Cumhuriyeti adına; Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, Avrupa İşlerinden Sorumlu Müsteşar Marilena Raouna ve Cumhurbaşkanlığı Diplomatik Ofisi Müdürü Doros Vanezis,  BAE adına ise Dışişleri Bakanı ve Dışişleri Müsteşarı hazır bulundular.

Cumhurbaşkanı’nın perşembe sabahı Ada’ya dönmesi bekleniyor.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı