Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası, Kıbrıs ile Baltık Devletleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi, genişletmeyi ve teşvik etmeyi amaçlayan Kıbrıs-Baltık Devletleri İş Birliği Derneğinin kurulduğunu duyurdu.

İlgili basın açıklamasına göre, İş Birliği Derneğinin temel amacı, Kıbrıs Cumhuriyeti ile Estonya, Letonya ve Litvanya'daki işletmeler arasındaki iş birliklerini teşvik etmek, genişletmek ve güçlendirmek.

Ayrıca, Dernek, Kıbrıs ekonomisinin dinamik unsurlarını sergilemeyi, ortaklık ve yatırım potansiyeline odaklanmayı hedefliyor. Kıbrıs'ı, Avrupa Birliği'nin ötesinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi bölgelere uzanan iş faaliyetleri için stratejik bir merkez olarak öne çıkarıyor.

Derneğin Kuruluş Genel Kurulu sırasında konuşan Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Marios Tsiakkis, yeni Derneğin kurulmasının Kıbrıs ile Baltık Devletleri arasındaki ekonomik bağları derinleştireceğini ve ticaret, yatırım ve teknoloji gibi sektörlerde iş birliği ve büyüme için önemli fırsatlar sağlayacağını belirtti. Tsiakkis, "Dernek, tüm tarafların karşılıklı yararına işletmeler arasındaki iş birliğini teşvik eden, ağ oluşturma ve yenilik için hayati bir platform görevi görecektir" diye ekledi.

Kayıt ve daha fazla bilgi için lily@ccci.org.cy adresinden veya +357 22889706 numaralı telefondan iletişime geçilebilir.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı