Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Theodoros Gotsis, Kıbrıs Türk Toplumu lideri Ersin Tatar'ın Birleşik Krallık’taki bir televizyon programında Türkiye'nin Kıbrıs'ın işgal altındaki bölgelerinde kurduğu yasa dışı oluşuma atıfta bulunarak "cumhurbaşkanı" olarak tanıtılmasının ardında Kıbrıs'ın Londra Yüksek Komiserliğinin, gelecekte bu tür terminolojinin kullanılmasını önlemek için ilgili medya kuruluşuna gerekli girişimlerde bulunduğunu açıkladı.

Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) konu hakkında bilgi veren Gotsis, "ayrılıkçı rejimin yasadışılığını benimseyen" yanlış terminolojinin kullanıldığı tüm benzer durumlarda olduğu üzere, Kıbrıs'ın diplomatik misyonlarının ve bu durumda Londra Yüksek Komiserliğinin, gelecekte bu tür terminolojinin kullanılmasını önlemek için söz konusu medya kuruluşuna gerekli girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Gotsis, "medya temsilcileri, bu tür yasa dışı 'ünvanları' kullanma tuzağına düşmemek için daha iyi bilgilendirilmeli" diye ekledi.

Tatar, gazeteci Martin Daubney'in kendisini "Cumhurbaşkanı" olarak tanıttığı GB News'e konuk olmuştu.

Kıbrıs Türk Toplumu lideri ayrıca Times gazetesinden gazeteci Dominic O'Connell’e de demeç verdi. Söyleşi esnasında O'Connell, Tatar'ın doğrudan uçuşlar ve ticaret gibi ifadelerini sorgulayarak, işgal altındaki bölgelerin tanınmasının tehlikeli bir emsal oluşturacağını kaydetti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı