Kıbrıslı Milletvekili Demetris Demetriou, Parlamentolararası Birlik ve Ermenistan Parlamentosu tarafından düzenlenen 10’uncu Küresel Genç Parlamenterler Konferansına katılıyor.

Perşembe günü başlayan konferansta, “Kayıp nesilleri önlemek: Her koşulda eğitim ve istihdamı güvence altına almak” ele alınıyor; gençler için kesintisiz eğitim erişimini sağlamak ve iş fırsatları yaratmak için çözümler görüşülüyor.

Milletvekili Demetris Demetriou, “Eğitim ve gençlerin istihdamı alanlarında Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma yönünde ilerleme” konulu konuşmasında, Kıbrıs’ın özellikle dijital hizmetler, yeşil enerji ve sürdürülebilir turizm alanlarında ekonominin çeşitlendirilmesine önem verdiğini, bu sektörlerin gençlere yeni işler yaratabileceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Kıbrıs’taki eğitim sektöründen, dijital okuryazarlık ve çevrim içi eğitime erişim alanlarında atılan önemli adımlardan söz eden Demetriou, bunların öneminin Covid salgını döneminde ortaya çıktığını söyledi.

2030’a yaklaşırken Avrupa’nın kentsel merkezlerinden Kafkasya’nın kırsal topluluklarına kadar her gencin başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu dijital becerilere ve erişime sahip olmasını sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Demetriou konuşmasında, gençlerin işsizliğine ve yetersiz istihdama değindi; eğitimdeki kalitede iyileşmeye rağmen bunların hükûmetler için ortak bir endişe ve zorluk olmaya devam ettiğini kaydetti.

Kıbrıslı Milletvekili, gençlerin işsizliğiyle mücadele etmek için girişimciliği ve yenilikçiliği teşvik eden bir ortamın teşvik edilmesinin öneminin de altını çizdi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı