Elektrik Ara Bağlantı Projesi için Bakanlar Kurulu’ndan yeşil ışık

Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Giorgos Papanastasiou salı günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun Enerji Bakanlığının Kıbrıs - Girit Elektrik Ara Bağlantı Projesi önerisini onayladığını duyurdu.

Enerji Bakanı ayrıca, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2025 – 31 Aralık 2029 tarihleri arasında tüketicilerin elektrik faturalarındaki olası artış için sübvansiyon olarak 5 yıl boyunca yılda 25 milyon avro ödeyeceğini, böylece tüketicilerin artıştan etkilenmeyeceğini söyledi.

Papanastasiou, bu projenin ulusal elektrik iletim sistemini ilgili trans-Avrupa sistemlerine bağlayacağı ve Kıbrıs'ın enerji güvenliğini artıracağı için Kıbrıs'ın enerji izolasyonunun ortadan kaldırılmasına katkıda bulunduğunu da söyledi.

Bu hedefe ulaşılmasının, orta vadede ekonomik büyümenin sürdürülmesi ve daha da hızlandırılması ve Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının refahı için de özel bir önem taşıdığını kaydeden Papanastasiou, ana hedefin elektrik ara bağlantısı, doğal gaz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının gelişi yoluyla elektrik fiyatını düşürmek olduğunu söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı