Görevlerini yerine getirmekte yetersiz olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından görevden alınan Başdenetçi Odysseus Michaelides, mahkemeden sonra yaptığı açıklamada, kararın ifade özgürlüğü ve toplumun yolsuzlukla mücadele talebi açısından bir gerileme olduğunu söyledi.

“Bugün Kıbrıs için karanlık bir gün. Sisteme karşı mücadele ederken görevden alınmam ‘koordineli bir girişimdir” şeklinde konuşan Michaelides, yolsuzlukla mücadeleye devam edeceğini, sonraki adımlarını hukuk danışmanlarıyla görüşeceğini bildirdi.

Sorulara yanıt veren Odysseus Michaelides, “Temiz bir vicdanla ayrılıyorum. Görevden alma kararı aslında Sayıştay’ı ve demokrasiyi ortadan kaldırmaktır” dedi.

Personeline de konuşan Michaelides, “Basit olarak söylemem gerekirse, bu kararla Sayıştay düştü. Ayrılıyor olmam nedeniyle değil, istifa edebilirdim, felç geçirip ölebilirdim. Sebep bu değil. Sebep, mahkemede de söylediğim gibi, bu karar Sayıştay’ı iyice kısıtlıyor, önüne bir tıkaç koyuyor. Bundan böyle söylediğiniz her kelimeye, yaptığınız her rapora, ne söylediğinize, ne yazdığınıza dikkat etmelisiniz. Bu tutarlı değildir. Sayıştay düştü. Kuruluş tarafından yenildik, sistem tarafından yenildik. Bugün olanlar ülkemiz için bir utançtır.”

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı