Kıbrıs ve Chevron, Afrodit gaz sahasının daha fazla gecikmeden geliştirilmesini sağlayacak dostane bir çözüm bulmak amacıyla gelecek dört ay boyunca görüşmeler yapmayı kabul etti.

Enerji Bakanlığı ve Chevron tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı George Papanastasiou ile Chevron Uluslararası E&P Başkan Yardımcısı Frank Cassulo’nun bu hafta Lefkoşa’da Afrodit projesiyle ilgili yapıcı görüşmeler yaptıklarını duyuruldu.

Enerji Bakanı Papanastasiou ortak basın toplantısında şunları söyledi.

 “Kıbrıs Cumhuriyeti ve Chevron’un, Afrodit sahasının daha fazla gecikmeye mahal vermeden geliştirilmesini sağlayacak dostane bir çözüm bulmak amacıyla önümüzdeki dört ay boyunca görüşmeler yapmayı kabul ettiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum.”

“Hükûmetimiz, devletin hakları birincil önemde saklı kalırken ülkeye fayda sağlayacak projeleri ilerletmeye odaklanmıştır.”

Chevron Uluslararası E&P Başkan Yardımcısı Frank Cassulo da açıklamasında, “Kıbrıs hükûmetiyle yapılan verimli etkileşimleri takdir ediyoruz ve Afrodit alanının gelişimini ilerletmeyi dört gözle bekliyoruz. Bu anlaşma, Afrodit gibi karmaşık bir enerji projesinin başarılı olması için tüm paydaşların ortak bir hedef ve ileriye doğru yol etrafında birleşmesi gerektiğine olan inancımızı yansıtıyor” dedi.

Chevron Cyprus Limited, ortakları BG Cyprus Limited (Shell) %35 ve NewMed Energy %30 olmak üzere Afrodit'te %35 işletmeci hissesine sahip bulunuyor.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı