Savunma Bakanı Vasilis Palmas, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Orta Doğu'da yaşanan krize müdahalesinin insanî ve barışçıl hedefler doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti. Ayrıca, Kıbrıs'ın bu konuda tam anlamıyla hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Bugün Kalavaso’daki «Andreas Nikolaou» Kışlası'nda Millî Muhafız Ordusu Cephanelik İnceleme Tesisinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bakan Palmas, “Tam bir hazırlık durumundayız ve tüm mekanizmalar Lübnan’daki kriz için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

Bakan, “Lübnan'dan vatandaşlarımızı tahliye etmek amacıyla yabancı ülkelere hizmet sağlıyoruz. Bu süreç, Kıbrıs'ın jeostratejik ve jeopolitik değerinin bir kez daha ortaya çıktığını gösteriyor. %100 yanıt vermeye özen gösteriyoruz ki, Lübnan’dan ayrılan insanlara yardımcı olabilelim ve hizmet edebilelim” dedi.

 

Yunanistan tarafından vatandaşların tahliyesi için ikinci bir askeri uçağa ihtiyaç duyulup duyulmayacağı sorusuna, Palmas, “Şu anda ikinci bir uçağa ihtiyacımız yok. Ancak gerekirse, Bay Dendias ve Yunan hükûmeti derhâl harekete geçecektir” şeklinde yanıt verdi.

 

Polis güçlerinin limanlar ve havaalanları gibi kritik noktalarda artırılmasıyla ilgili olarak, Savunma Bakanı, “Mevcut koşullar nedeniyle yüksek güvenlik önlemleri alınıyor ve Polis, Millî Muhafız Ordusu astsubayları tarafından destekleniyor” dedi.

 

KHA/FZ/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı