Kıbrıs Üniversitesi (UCY) yönetimi, üniversiteyi ziyaret eden Macaristan'ın Kıbrıs Büyükelçisi Dr. Krisztina Lakos ile eğitim ve kültür ilişkilerini geliştirme olanaklarını görüştü.

 

Kıbrıs Üniversitesi tarafından yapılan basın açıklamasında, bu dönem Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığını yürüten Macaristan'ın yükseköğretim ve sağlık alanlarında iş birliklerini güçlendirmek istediği belirtildi.

 

Büyükelçiye ziyareti sırasında Macaristan Semmelweis Üniversitesi Rektörü Profesör Béla Merkely eşlik etti. Heyette ayrıca Semmelweis Üniversitesi idari personeli Dr. Katalin Iacovidou Balika ve Macaristan'ın Kıbrıs Büyükelçiliği yetkilileri de yer aldı.

 

Ziyaret, Shakolas Klinik Tıp Eğitim Merkezi'ne (SECCM) yapılan kapsamlı bir geziyle başladı. Büyükelçiye burada Kıbrıs Üniversitesi tarafından tıp alanında sunulan eğitim ve araştırma programları hakkında bilgi verildi. Ziyaretçiler daha sonra Kampüsü ve özellikle "Stelios Ioannou" Öğrenme Kaynakları Merkezini ziyaret etti.

 

İki taraf, ortak araştırma programları ve eğitim girişimleri geliştirme olanakları konusunda yapıcı bir görüşmede bulundu. Daha sonra katılımcılar, öğrenciler, mezunlar ve yetkililerle birlikte Oscar adayı Macar filmi "Semmelweis"i izledi.

 

Macaristan Büyükelçisi Dr. Krisztina Lakos, Semmelweis Üniversitesi Rektörü Profesör Béla Merkely, Dr. Katalin Iacovidou Balika ve Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Profesör Tasos Christofides yaptıkları konuşmalarda, "yükseköğretimde uluslararası iş birliğinin değerinin, tıp tarihinin öneminin ve Avrupa değerlerinin yaygınlaştırılmasına katkısının" altını çizdiler.

 

Basın açıklamasında, bu girişimin iki üniversite ve daha geniş anlamda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için güçlü bir temel oluşturduğu ve araştırma, eğitim ve öğrenci değişimleri düzeyinde önemli iş birliklerine yol açması beklendiği belirtildi. 

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı