Kıbrıslı öğrenciler, 1883 yılından bu yana Kraliyet Milletler Topluluğu (RCS - Royal Commonwealth Society ) tarafından her yıl düzenlenen Kraliçe'nin Milletler Topluluğu Kompozisyon Yarışması'nda (QCEC - The Queen’s Commonwealth Essay Competition) bu yıl olağanüstü bir performans sergiledi.

Yapılan bir duyuruya göre QCEC, 14-18 yaş arası öğrenciler için Senior kategorisi ve 14 yaş altı öğrenciler için Junior kategorisi olmak üzere iki kategoride düzenleniyor. 2018'de kurulan ve Lefkoşa Üniversitesine bağlı olan RCS Cyprus'un Kıbrıs okullarında QCEC'i teşvik ettiği ve üyelerinin kompozisyonların değerlendirilmesine katıldığı belirtiliyor.

Bu yılki QCEC yarışması, 56 Commonwealth ülkesinden yaklaşık 40.000 öğrenci ile rekor sayıda katılımcıya sahne oldu. Kıbrıs'taki okullardan ise 275 katılımla rekor sayıda katılım oldu.

Açıklamada RCS Cyprus Yönetim Kurulunun tüm öğrencileri başarılarından dolayı kutladığı ve ödüllerine ek olarak Kıbrıs ve Milletler Topluluğu ilişkileri üzerine bir kitap hediye edeceği belirtildi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı