Kıbrıs Üçüncü Yaş (Yaşlılar) Gözlemevi, Brüksel merkezli Avrupa Uzman Yaşlı Hizmetleri Konfederasyonuna (CESES) üye oldu.

Gözlemevinden yapılan bir açıklamaya göre, karar bu hafta Brüksel'de düzenlenen Yıllık Genel Kurul toplantısında oy birliğiyle alındı ve Gözlemevinin Kıbrıs'taki yaşlıların refahını ve güçlendirilmesini teşvik etme kararlılığının bir göstergesi olarak yorumlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "CESES üyeliği, Gözlemevine daha geniş bir uzman ağıyla iş birliği yapma, iyi uygulamaları paylaşma ve yaşlıların yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan girişimlere katkıda bulunma fırsatı sunuyor. Bu, ülkenin toplumuna ve ekonomisine entegrasyonlarını sağlayacak özel programlar aracılığıyla gerçekleşecektir."

Gözlemevi Başkanı Dimos Antoniou, Gözlemevinin CESES'e katılımından duyduğu minnettarlık ve coşkuyu dile getirerek, CESES'i "dünyadaki yaşlıların harekete geçirilmesini teşvik etme taahhüdünde olan müthiş bir ağ" olarak nitelendirdi. Antoniou, bu üyeliğin "çabalarımızın tanınmasını simgelediğini ve Kıbrıs'taki yaşlıların güçlendirilmesi misyonumuzu ilerletmemize izin vereceğini" sözlerine ekledi.

KHA/NST/MHY/2024 

Kıbrıs Haber Ajansı