DISY ve EPP üyesi ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aday olan Loucas Fourlas, Avrupa'da sağlık politikalarının şekillendirilmesinde etki sahibi bir siyasetçi olarak öne çıkıyor. Kıbrıslı milletvekilleri arasında birinci, Avrupa Parlamentosu'nun 705 üyesi arasında ise 26. sırada yer alarak bu alandaki başarısını kanıtladı.

İlgili basın açıklamasıyla RPP Group tarafından hazırlanan Sağlık Politikası Liderleri (HPL) endeksine göre, Fourlas'ın bu önemli konumu, sağlık alanında sorumlu politikaların oluşturulmasına yaptığı değerli katkılar ve sağlık girişimleri ile mevzuatının ilerletilmesindeki belirleyici rolü sayesinde elde edildi.

Fourlas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "RPP Group tarafından verilen bu ödülü almak büyük bir onur. Sağlık alanında tüm vatandaşları ilgilendiren konularda mücadele etmeye devam edeceğim. Her zaman insanı ve ihtiyaçlarını merkezime alacağım" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasında, RPP Group'un değerlendirme gerekçesinde, son yıllarda Avrupa sağlık sistemlerinin, özellikle COVID-19 pandemisiyle birlikte önemli zorluklarla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Personel eksiklikleri, yetersiz alt yapı ve ilaç darlığı gibi sorunlara değinildi.

Açıklamada ayrıca, son dönemdeki yasal düzenlemelerin, politika yapıcıların bu acil sağlık sorunlarını ele almaya yönelik artan odaklanmasını yansıttığı ifade edildi. Bu bağlamda, politika yapıcıların rolünün, Avrupa Birliği'ndeki milyonlarca insan için sağlık hizmetlerini iyileştiren etkili sağlık politikalarının şekillendirilmesinde büyük önem taşıdığı vurgulandı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı