Araştırma, İnovasyon ve Dijital Politika Müsteşarı Philippos Hadjizacharias, cuma günü Lüksemburg'da düzenlenen telekomünikasyondan sorumlu Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Enerji Bakanları Konseyi çalışmaları sırasında, Kıbrıs'ın yapay zekâ konularındaki stratejisini tanıttı.

Yapılan açıklamaya göre yetkililer, bağlantı sektörünün geleceği ve alt yapı yatırımlarını teşvik edecek tedbirlere duyulan ihtiyacın yanı sıra elektronik iletişim sektörünün karşılaştığı zorlukları da ele aldılar.

Görüşme sırasında konuşan Hadjizacharias, AB'nin bağlantı hedeflerine ve aynı zamanda Kıbrıs'ın ulusal hedeflerine ancak devlet müdahalesiyle ulaşılabileceğine dikkat çekerek, geniş bant kapsamının yarı kentsel, kırsal ve uzak bölgeler gibi piyasanın yatırım yapmaya istekli olmadığı "beyaz alanlara" genişletilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Konsey ayrıca yapay zekâ kullanımının ortaya çıkardığı zorlukları ele almak için görüş alışverişinde bulundu ve en iyi uygulamaları değerlendirdi.

Konuyla ilgili konuşan Hadjizacharias, bu teknolojinin güvenilir ve etik kullanımı için ulusal bir komite kurulmasını öngören Kıbrıs Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi'ne atıfta bulunarak amacın güvenli, verimli ve kapsayıcı bir ekosistem yaratmak olduğunu söyledi.

KHA/NST/MHY/2023

Kıbrıs Haber Ajansı