Demokratik Seferberlik Partisi DİSİ Başkanı Annita Demetriou, perşembe günü öğle saatlerinde bir parti heyetinin başkanı olarak Elektrik Kurumu’nun merkezine gerçekleştirdiği ziyarette Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu üyeleri ve kurum yönetimiyle yaptığı toplantıda; Kıbrıs Elektrik Kurumunun kilit rol oynayacağı bütüncül bir enerji planlamasına duyulan ihtiyacı dile getirdi.

Demetriou, iklim krizi ve içinde yaşadığımız benzeri görülmemiş iklim koşullarıyla bağlantılı olarak elektrik maliyetinin haneler ve işletmeler üzerinde önemli bir yük olduğunu söyledi. Demetriou konuşmasında, “Neye ihtiyaç var? İhtiyaç duyulan şey, yeşil büyümeye geçiş için sağlamamız gereken hedefler ışığında ve nihai amacı tüketiciye fayda sağlamak ve çok basit bir şekilde elektriği daha ucuz hâle getirmek olan bütüncül bir enerji planlamasıdır” dedi.

Demetriou, söz konusu planlamada Elektrik Kurumunun kilit bir rol oynaması gerektiğini ve bu nedenle hem yenilenebilir enerji hem de depolama alanlarında kilit bir role sahip olduğunu sözlerine ekledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı