Mart ayında Vasiliko'daki LNG terminali inşaatı projesi için soruşturma sürecinin başlatıldığı bilgisi, Avrupa Savcılığı Basın Ofisi (EPPO) tarafından Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) doğrulandı. İlgili araştırmanın istikrarlı bir şekilde ilerlediği, Lefkoşa ve Lüksemburg'daki Avrupa Savcılığı ofislerinin rehberliğinde Kıbrıs Polisi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

EPPO Basın Ofisi yazılı açıklamasında, "Bu soruşturma Mart 2023'te başladı ve EPPO tüzüğü ve ulusal mevzuat tarafından öngörülen prosedürlere uygun olarak istikrarlı bir şekilde ilerliyor" vurgusunda bulundu.

Açıklamada ayrıca, "Kıbrıs Polisi, Lefkoşa'daki Avrupa Savcılığı ve Lüksemburg'daki merkez ofis rehberliğinde gerekli görüldüğü şekilde soruşturmaları yürütüyor" bilgisi yer aldı.

Son olarak EPPO Basın Ofisi şunları belirtti: "Soruşturma devam ediyor ve devam eden prosedürleri ve sonuçlarını riske atmamak için şu anda paylaşabileceğimiz başka bir şey yok. Gelişmeler olduğunda ofis tarafından ilgili duyurular gerçekleştirilecek."

KHA/YK/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı