Kıbrıs’ın Avusturya yeni Büyükelçisi Andreas İgnatiou, Avusturya’nın Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmalara yönelik sağladığı destek için teşekkürlerini ifade etti. Büyükelçi 20 Şubat tarihinde düzenlenen özel bir tören sırasında Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’e güven mektubunu sundu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi, Van der Bellen’e Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides’in selamlarını ve Kıbrıs’ı ziyaret etmesi için resmî davet iletti.

Törenin ardından yapılan kısa bir görüşme sırasında Büyükelçi İgnatiou Kıbrıs ve Avusturya arasındaki ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla çalışacağını söyledi.

Büyükelçi, Avusturya’nın Kıbrıs sorununun çözümlenmesi amacıyla harcanan çabalara yönelik sağladığı destek için ve bu ülkenin Ada’daki BM Barış Gücü misyonuna katıldığı için teşekkürlerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Van der Bellen ise Büyükelçi’ye üstendiği yeni görevinde başarılar diledi ve ülkesinin Kıbrıs ile ilişkilerini daha da güçlendirilmesi arzusunu ifade etti.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı