Kıbrıs Cumhuriyeti ve OPAP (Kıbrıs) Ltd. arasında 15 yıllık yeni bir sözleşme imzalandı. Bu anlaşma, iki taraf arasındaki iş birliğini güçlendirirken, OPAP A.E.'ye Kıbrıs'ta belirli müşterek bahis/şans oyunlarını düzenleme, sağlama ve yönetme konusunda özel haklar tanıyor.

Maliye Bakanlığında gerçekleştirilen imza töreninin ardından konuşan Keravnos, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin minimum yıllık gelirinin 20 milyon avro olacağını ve ilk taksit olan 4,2 milyon avronun bugün ödendiğini belirten sözleşmeyle ilgili olarak, "Bu imza, Kıbrıs'taki şans oyunları sektörü için yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor, iş birliğimizi sağlıklı ve sürdürülebilir bir temele oturtarak karşılıklı fayda sağlıyor" dedi.

Keravnos, "Bu sektörün içerdiği risklerden halkı korumayı ana önceliğimiz olarak belirleyerek, AB hukuku gerekliliklerine uygun kapsamlı bir yasal ve denetim çerçevesi hazırladık. Aynı zamanda devlet bütçesi için önemli gelirler ve kamu yararına ekonomik kaynaklar sağlanmasını güvence altına aldık" diye vurguladı.

Maliye Bakanı, OPAP (Kıbrıs) Ltd. şirketine "Kıbrıs'taki varlığı boyunca gösterdiği profesyonel tutum" için teşekkür etti ve iki taraf arasındaki mükemmel iş birliğinin devam edeceğini umduğunu ekledi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı