İçişleri Bakanı Konstantinos Ioannou, bugün Lefkoşa Bölge Örgütü Geçici Koordinasyon Konseyi ile yaptığı toplantıda, önümüzdeki günlerde göç meselesiyle ilgili olarak uygulamaya koyduğumuz tedbirlerin sonuçlarını görmeyi beklediğimizi belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Ioannou, kitlesel göçmen gelişlerini durdurmak için alınan önlemler ve Kıbrıs'a giden teknelerin ayrılmasını önlemek için Lübnan'la yapılan iş birliğine ilişkin bir soruya cevaben, Cumhurbaşkanı başkanlığındaki bir Kıbrıs heyetinin Lübnan'a yaptığı ziyaretin ardından, ülke yetkililerinin teknelerin ayrılmasını önlemek için ellerinden geleni yapacaklarına dair taahhütler verildiğini söyledi.

"Sorumlu Komisyon Üyesi ve Avrupa Komisyonu Başkanı'nın Cumhurbaşkanı ile (Lübnan'a) gerçekleştireceği ziyaret de yakında gerçekleşecek. Bunun ötesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti olarak akınları önlemek için, cumartesi günü açıkladığımız ve Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan yeni başvuruların incelenmesinin askıya alınması gibi başka önlemler de aldık ve eylemlerimizin sonuçlarını görmeyi bekliyoruz."

Sahil Güvenliğin dünden bu yana yürüttüğü operasyonla ilgili bir soruya ise Bakan, bunun operasyonel bir planlama olduğunu söyleyerek yorum yapmak istemedi. Dün uygulananların B Planı olup olmadığı sorusuna ise Ioannou olumsuz yanıt verdi ve B Planının ihtiyaç duyulduğunda resmî olarak açıklanacağını sözlerine ekledi.

Tedbirlerin gözden geçirilmesi gibi bir niyetin olup olmadığı sorusuna Ioannou, tüm tedbirlerin etkinliklerine göre gözden geçirildiğini kaydetti.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı