Nauru Cumhurbaşkanı David Adeang, kısa süre önce Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Canberra merkezli Yüksek Komiseri Antonis Sammoutis'in güven mektubunu kabul etti. Bu vesileyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin gelecekte daha da gelişeceğine olan inancını dile getirdi.

Yapılan resmî açıklamaya göre, Yüksek Komiser Sammoutis, güven mektubunu sunarken yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides'in Cumhurbaşkanı Adeang ve Nauru halkına kişisel selamlarını iletti. Ayrıca, iki ülke arasındaki iş birliğinin hem Birleşmiş Milletler hem de Britanya Ortak refah Ülkeleri Commonwealth  çerçevesinde sürdüğünü belirtti. Sammoutis, Cumhurbaşkanı Adeang'a Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler hakkında bilgi vererek, ülkesinin adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulma çabalarına verdiği destek için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Adeang, Yüksek Komiser Sammoutis'ten Cumhurbaşkanı Christodoulides'e sıcak selamlarını iletmesini istedi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin gelecekte daha da gelişeceğine olan inancını yineledi. Özellikle ülkesinin iklim değişikliğiyle mücadele ve gezegenin karşı karşıya olduğu diğer zorluklarla ilgili ortak eyleme verdiği önemi vurguladı.

Nauru'da kaldığı süre boyunca, Yüksek Komiser Sammoutis, Dışişleri Bakan Yardımcısı Charmaine Scotty ve Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Christiana Detenamo ile bir araya geldi. Ayrıca Alt yapı ve Bayındırlık Bakanı Jesse Jeremiah ve Eğitim Bakanı Asterio Appi ile de temaslarda bulundu.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı