Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Birleşmiş Milletler (BM) barış operasyonlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile görüşecek.

Kombos Washington, New York ve Chicago'yu ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında, Constantin Kombos'un Washington'da kalacağı süre içerisinde 17 Haziran Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelerek ikili ilişkileri daha da derinleştirmenin yollarını, Kıbrıs sorununu ve Ortadoğu'daki gelişmeleri görüşeceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Kombos’un ABD temasları Washington’da 10 Haziran'da Dış İlişkiler Konseyi adlı düşünce kuruluşunda kapalı yuvarlak masa toplantısına katılmasıyla başlayacak. Kombos daha sonra AJC Global Forum konferansında bir konuşma yapacak.

Kombos, 11-13 Haziran tarihleri ​​arasında PSEKA Konferansı'na açılış konuşmacısı olarak katılacak.

Dışişleri Bakanı, PSEKA Konferansı dolayısıyla Türk işgalinin 50’nci yıl dönümü dolayısıyla Basın ve Enformasyon Dairesi arşivinden fotoğrafların yer aldığı bir fotoğraf sergisinin açılışını yapacak.

Constantinos Kombos ayrıca Senato ve Kongre'nin önde gelen üyeleri ve diğer yetkililerle de toplantılar yapacak.

Kombos 14 Haziran Cuma günü New York'a geçecek ve burada UNFICYP'in Kıbrıs'taki varlığının 60’ıncı yıl dönümü dolayısıyla Birleşmiş Milletler genel merkezinde düzenlenen etkinlikte ana konuşmacı olacak. Etkinlikte ayrıca Basın ve Enformasyon Dairesi'nin “Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün 60 Yılı” konulu fotoğraf sergisi de yer alacak.

Dışişleri Bakanı, BM Genel Sekreter Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile bir toplantı yapacak ve BM Güvenlik Konseyi'nin daimî üyeleriyle bir çalışma yemeğine katılacak.

Kıbrıs'ın 2025-2027 İnsan Hakları Konseyi'ne adaylığı için BM Genel Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşma yapacak olan Kombos daha sonra Chicago'ya gidecek ve burada 15 Haziran Cumartesi günü Chicago Küresel İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen bir etkinliğin açılış konuşmacısı olacak.

Dışişleri Bakanı Kombos’un ABD ziyareti, 17 Haziran Pazartesi günü ABD Dışişleri Bakanlığı'nda, Dışişleri Bakanı Blinken ve ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer ile yapacağı görüşmeyle sona erecek.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı