Çalışma ve Sosyal Sigortalar Bakanı Yiannis Panayiotou, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Konferansı kapsamında Cenevre'de gerçekleştirdiği görüşmelerde, maaşların yeterliliğinin artırılması ve onurlu emeklilik ödemeleri için ILO'dan teknik destek talep etti.

Bakanlık açıklamasına göre, Çalışma Bakanı, maaşlar ve emeklilikler konusunda örgüt uzmanlarıyla, ayrıca uluslararası işveren ve işçi örgütü liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

İlgili açıklamada, "Çalışma Bakanı'nın ILO yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde, insan odaklı hükûmet politikası ve Avrupa yönergelerine uygun olarak, maaşların yeterliliğinin artırılması ve onurlu emeklilik ödemelerinin sağlanması için teknik destek verilmesi konusunda anlaşmaya varıldı" ifadesi yer aldı.

Bakan ayrıca, Uluslararası İşveren Örgütü (IOE) Genel Müdürü Roberto Suarez Santos ve Kıbrıs İşverenler ve Sanayiciler Federasyonu (OEB) Genel Müdürü Michalis Antoniou ile Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Luc Triangle ve Kıbrıs İşçi Konfederasyonu (SEK) Genel Sekreteri Andreas Matsas ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, iş gücü piyasasının mevcut ve gelecekteki uluslararası zorlukları ve beklentileri üzerine üçlü sosyal iş birliği çerçevesinde görüş alışverişinde bulunuldu.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı