ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hizbullah'ın Kıbrıs'a yönelik tehditleriyle ilgili olarak , " saldırının sözlü bir saldırı olduğunu" kaydetti. “Beni aşan bir şey" dedi.

 

Miller, basın toplantısı sırasında bir muhabirin sorusuna yanıt olarak, "Hizbullah'ın, Kıbrıs’ın oynadığı bu önemli insani rolün ortasında neden bu ülkeye saldırdığı, neden bu tür bir sözlü saldırı başlattığı beni aşan bir şey" dedi.

Matthew Miller, Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’un  geçtiğimiz pazartesi günü Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak "inanılmaz derecede verimliydi" dedi.

Miller toplantıyla ilgili açıklamasında, "İnanılmaz derecede verimli bir toplantıydı. Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze halkına insani yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak için yaptığı tüm çalışmalardan dolayı Kıbrıs hükûmetine teşekkür etti. Tekrar belirtmek isterim ki Kıbrıs, Gazze'ye ulaşan insani yardımın ulaştırılmasında, masum Filistinlilere yardım edilmesinde, masum Filistinlilerin gıdaya kavuşmasında gerçekten kilit bir rol oynamıştır" dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı