İşgal altındaki Karpaz'da bulunan Apostolos Andreas Manastırı'nın restorasyon çalışmalarının ikinci aşaması ile Lythragkomi'deki Panagia Kanakaria için ilk aşama çalışmalarının ihaleleri duyuruldu.

Kültürel Miras İki Toplumlu Teknik Komitesinin eş başkanı Sotos Ktoris, Kıbrıs Haber Ajansına (KHA) yaptığı açıklamada, Apostolos Andreas'taki çalışmaların Orta çağ Şapeli, Kutsal Su alanı, 1919 yapısı ve çevrede sınırlı yağmur suyu tahliye işleri üzerinde yoğunlaşacağını belirtti.

Ktoris, Panagia Kanakaria Kilisesi için ise bakım çalışmalarının planlandığını ekledi.

Ktoris, ihalelerin duyurulmasının önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Ayrıca, önümüzdeki birkaç hafta içinde Larnaka'daki Tuzla Camii, Mağusa'daki Agia Paraskevi Kilisesi, Keryneia'daki Panagia Chrysopolitissa Kilisesi, Mağusa'daki Latinlere ait Agios Georgios Kilisesi, Avdimou'daki cami ve Kazafana'daki Panagia Potamitissa Kilisesi için ihalelerin değerlendirilme sürecinin tamamlanacağı belirtildi.

Buna ek olarak, Limasol’da Alektora, Tera ve Polemidia'daki camilerde ve Akanthou'daki Agios Charalambos, Flamoudhi'deki Agios Georgios, Gazimağusa'daki Agios Ilias, Lapithos'taki Agios Minas ve Agia Paraskevi, Karpaz'daki Agios Theodoros ve Limnia'daki Agios Georgios kiliselerinde çalışmaların devam etmekte olduğu bildirildi.

Önümüzdeki günlerde de Argaki'deki Timios Prodromos, Lapathos'taki Timios Prodromos, Mesarya ve Kalavasos ile Alaminos'taki camilerde çalışmalara başlanması bekleniyor.

KHA/EC/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı