Dışişleri Bakanı Constantinos Kombos, cuma günü Lefkoşa'da Filipinler Dışişleri Bakanı Enrique Manalo ile yaptığı görüşmenin ardından, ilgili bir soru üzerine, Lübnan'daki Hizbullah liderinin Kıbrıs'a yönelik tehditlerinin temelsiz olduğunu ve Kıbrıs'ın askeri operasyonlarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Filipinler Dışişleri Bakan Manalo da konuyla ilgili olarak, durumun olası bir tırmanışından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Kombos, Kıbrıs'ın defalarca Hizbullah liderinin tehdit ve açıklamalarının temelsiz olduğunu ve Kıbrıs’ın bölgedeki herhangi bir ülkeye, askeri saldırılara maruz kalan herhangi bir ülkeye karşı herhangi bir askeri faaliyette bulunmadığını ve bulunmayacağını açıkça ifade ettiğini söyledi.

Kombos açıklamasında, "Kıbrıs'ın bununla hiçbir ilgisi yoktur, bu nedenle tüm tartışmanın temelden yoksun olduğuna inanıyoruz. Son aylarda bir dizi başka ülke ve Birleşmiş Milletler ile iş birliği içinde Gazze'deki insanlara destek sunmak için defalarca girişimde bulunduk, dolayısıyla söylenenler bizi de şaşırttı çünkü Kıbrıs'ın ne yaptığı ya da Kıbrıs'ın neyi temsil ettiğiyle ilgili bir gerçek yok" dedi.

"Gerekli tüm adımlar atıldı ve gerekli tüm diplomatik tedbirleri aldık" diyen Kombos, Avrupa Birliği, Yunanistan, ABD ve diğer ülkelerin destek ve dayanışmalarını ifade eden tutumlarına atıfta bulundu.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı