Sağlık Bakanı Michael Damianos, cuma günü Lefkoşa'da Frederick Üniversitesi'ndeki bir mezuniyet töreninde konuşurken, Kıbrıs'taki öğrenci sayısının son on yılda iki katına çıktığını vurguladı.

Bakan, son on yılda Kıbrıs'taki üniversite eğitimi sektörünün gelişiminin önemli olduğunu ve ekonominin önemli bir ayağı haline geldiğini, ayrıca daha da büyüme potansiyeli olduğunu belirtti. Birçok saygın üniversite kurumunun çalışmasının ekonomik faydalar sağlamayı, beyin göçünü tersine çevirmeyi, yabancı yatırımları çekmeyi; talep ve turizmi canlandırmayı başardığını ekledi.

Damianos ayrıca hem devletin hem de üniversite kurumlarının yıllardır sistemli çalışması sonucunda, Kıbrıs'taki üniversite öğrenci sayısının son on yılda neredeyse iki katına çıktığını belirtti. "Ülkemizdeki yükseköğretim, akademik kalite ve mükemmelliği sağlama çerçevesinde faaliyet gösteriyor" diyen Damianos, tanınan Yunanca ve İngilizce eğitim programlarının ulusal sınırların ötesinde öğrenci ilgisini çekmeyi başardığını söyledi.

Damianos, üniversitelerinin araştırmada öne çıktığını, deneyimli ve uluslararası düzeyde tanınan akademik ve araştırma kadrosuna sahip olduklarını, birçoğunun da küresel üniversite sıralamalarında üst sıralarda yer aldığını belirtti. Ayrıca üniversitelerin AB içi ve dışı ülkelerle öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarına katılımlarının, onların tercih edilirliğini artırdığını söyledi. Kıbrıs'ın üçüncü ülke vatandaşları için de güvenli ve erişilebilir bir hedef olduğunu sözlerine ekledi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı