Kayıp ve Mahsur Kişilerden Sorumlu İnsanî İşler Başkanı Anna Aristotelous; Amerikan Hellenik Enstitüsü (AHIF) Direktörü Nikos Larigakis, Hukuk Bölümü Başkanı Alexander Christofor ve Kıbrıs'a eğitim ziyaretinde bulunan Amerikan kolejlerinden/üniversitelerinden AHIF öğrenci heyeti ile görüşmesi sırasında; kayıplar, hayatını kaybedenler, acı çekenler, mahsur kalanlar ve Türk işgalinin kayıp yakınları üzerindeki trajik sonuçlarıyla ilgili sorunları ve trajik yönleri sundu.

Yapılan açıklamada Aristotelous, Kıbrıs trajedisinin kadınlar ve çocuklar gibi görünmeyen yönlerinin vurgulanmasına da özel bir atıfta bulundu. 

Aristotelous ayrıca, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides'in bu konulara ve özellikle de kayıp kişilerle ilgili bilgi toplama, kazı yapma ve insani meseleyi çözme çabalarına gösterdiği yoğun ilgiyi yineledi.

Aristotelous, Türk işgalinden sonra akıbetleri bilinmeyen beş kayıp Yunan-Amerikalının durumuna özel atıfta bulunarak; “İlgililerden üçünün kalıntıları tespit edildiği için artık hayatını kaybedenler listesinde yer alıyor ancak diğer ikisi hâlâ kayıp” dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı