Avrupa İşlerinden Sorumlu Müsteşar Marilena Raouna, Lüksemburg’da gerçekleştirilen AB Genel İşler Bakanları toplantısı çerçevesinde İspanya ve Avrupa İşlerinden Sorumlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Fernando Mariano Sampedro Marcos ile görüştü. Görüşmenin Kıbrıs sorununa odaklandığı açıklandı.

Elde edilen bilgilere göre, Marcos, çarşamba günü BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Ángela Holguín Cuéllar ile görüşecek.

Aynı bilgilere göre, Raouna ve Marcos görüşmesinde Holguín’in Avrupa’daki temasları ışığında Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ele alındı.

Müsteşar Marilena Raouna, İspanyol mevkidaşını hem Lefkoşa hem de Avrupalı ortaklarının ortak hedefi olan Kıbrıs sorunundaki müzakerelerinin yeniden başlaması hedefi hakkında bilgilendirdi. Müsteşar müzakerelerinin yeniden başlamasının Türk-Yunan ilişkilerini olumlu bir şekilde etkileyeceğini de vurguladı.

Raouna, devamla, Kıbrıs sorununun çözüm temelinin BM Güvenlik Konseyi kararları olduğunu ve söz konusu temelin Avrupa Birliği tarafından da desteklendiğini belirtti.

Görüşmede ayrıca Kıbrıs ve İspanya arasındaki ilişkiler, Avrupa gündemindeki konular ve 2026 Kıbrıs’ın üsteleneceği AB Dönem Başkanlığıyla ilgili konular da ele alındı.

KHA/JV/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı