Cumhurbaşkanı Nicos Christodoulides, Paris'te düzenlenecek olan 2024 Olimpiyat Oyunlarına katılacak olan Kıbrıslı sporculara başarılar dilerken, "Oyunlara katılacak olan Kıbrıs Olimpiyat takımının çoğunluğunun kadınlardan oluştuğuna" dikkat çekti.

"Onları takdir etmek ve desteklemek için orada olacağız" Cumhurbaşkanı Christodoulides, Kıbrıslı sporcuların başarılı olacaklarını ve ülkenin statüsünü daha da yukarılara taşıyacaklarını umduğunu ifade etti.

Kıbrıs Olimpiyat Komitesi ve Fransa'nın Kıbrıs Büyükelçiliği- Kıbrıs Fransız Enstitüsü iş birliğiyle 2024 Olimpiyat Oyunları vesilesiyle Lefkoşa'daki Leventis Galerisi'nde düzenlenen "Paris'e Giden Yol" başlıklı serginin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı, devletin sporu desteklemeye devam edeceği güvencesini verdi.

Geçici Sergiler Salonunda sunulan ve 8 Eylül'e kadar devam edecek olan serginin amacı, kültür aracılığıyla Olimpiyat idealini teşvik etmek.

Cumhurbaşkanı Christodoulides ayrıca serginin, dünyanın en büyük spor etkinliğinin uzun tarihine damgasını vuran ve başrollerinde büyük kadın ve erkek sporcuların yer aldığı önemli olaylara dönüp bakmak için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides ayrıca, herkese güç ve başarı dileyerek, "Onları hayranlıkla izlemek, desteklemek ve bu çabayı desteklemek için orada olacağız. Ve sizi temin etmek isterim ki devletimiz ülkemizde sporu desteklemeye devam edecektir" dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı