Kıbrıs'taki Filistin Devleti Büyükelçiliği, Filistinli kadınların haklarını savunmak için Kıbrıslı kadınların desteğini talep etti.

İlgili yazılı açıklamada, "Büyükelçiliğimiz sadece Uluslararası Toplumun değil, aynı zamanda Kıbrıslı kadınların da iş birliğini arıyor. Kıbrıslı kadınların Filistinli kadınların haklarını savunan güçlü seslerinin sonunda duyulması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

"Milletvekilleri, kadın gazeteciler, kadın hukukçular, STK'lardaki kadınlar, sıradan Kıbrıslı kadınlar, Filistinli kadınlara desteğinizi ve İsrail'in onlara karşı işlediği suçları kınamanızı duymak istiyoruz."

Büyükelçilik, "ahlâksız İsrail ordusunun Filistin'e yönelik son saldırılarını" kınayarak, "ilk iğrenç şiddet olayının Batı Şeria'daki Cenin'de gerçekleştiğini" belirtiyor. "Orada, yaralı bir Filistinli, işgalci İsrail ordusu tarafından insan kalkanı olarak kullanıldı. Yaralarına rağmen, vahşice istismar edildi ve bir askerî aracın kaputuna bağlandı."

Büyükelçilik ayrıca, "Gazze'nin Cebeliye bölgesinde İsrail ordusuna ait bir köpeğin bir kadına yönelik barbarca saldırısını" da kınıyor. "Yaşlı kadın doğrudan şiddete ve hayatına yönelik tehdide maruz kaldı, bir askeri köpek aracılığıyla. Saldırı kendi evinde gerçekleşti, açıkça her türlü sığınma hakkını ve insan haklarını ihlâl etti."

Büyükelçilik, "İsrail saldırılarının çoğunlukla yerüstünde olduğunu ve sıradan Filistinli sivillerin toplu imhasını hedeflediğini" belirtiyor. "Rakamlar bizi doğruluyor: Ekim 2023'ten bu yana 37.000 Filistinli öldürüldü, 86.000 kişi yaralandı."

Büyükelçilik açıklamasında, Gazze’nin enkazı altındaki mültecilerin, yerinden edilmiş kişilerin ve kayıpların kesin sayılarının bilinmediğini ekliyor. Sivil erkekler, kadınlar, anneler, büyükanneler, çocuklar, bebekler, engelliler, "hepsi devam eden İsrail'in öldürme çılgınlığının hedefinde" bulunuyor ifadesine yer verdi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı