Demokratik Seferberlik Partisi DISY Milletvekili ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi'nin (PAM) terörle ve örgütlü suçla mücadele özel raportörü Rita Theodorou Superman, devletlerin terör şiddetinin kurbanlarını, özellikle de kadınları korumak, iyileştirmek ve topluma yeniden kazandırmak için gerekli tüm önlemleri alma yükümlülüğü olduğunu belirtti.

 

Temsilciler Meclisinin açıklamasına göre, Superman çarşamba günü "Terörle Mücadele ve Şiddet İçeren Aşırılığın Önlenmesi için Mevzuat, Politika ve Stratejilerin Geliştirilmesi, Uygulanması ve Denetlenmesinde Kadın Milletvekillerinin Rolü" konulu Dünya Kadın Milletvekilleri Konferansının ilk oturumuna katıldı. Konferans, BM Terörle Mücadele Ofisi (UNOCT) tarafından "Terörün Önlenmesi ve Mücadelesinde Parlamenter Katılım Programı" kapsamında düzenlendi.

 

Konuşmasında Theodorou Superman, PAM'ın üyeleri arasında mevzuat uyumlaştırması ve en iyi uygulamaların benimsenmesi yoluyla terörle, şiddet içeren aşırılıkçılarla ve radikalleşmeyle mücadele için uluslararası çabalara katkısını vurguladı.

 

KHA/NST/MHY/2024

 

Kıbrıs Haber Ajansı