Kıbrıs'ın Lübnan Büyükelçisi Maria Hadjitheodosiou, çarşamba günü Lübnan Meclis Başkan Yardımcısı Elias Bou Saab ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Büyükelçi, Kıbrıs'ın herhangi bir ülkeye, özellikle de Lübnan'a karşı saldırganlık için topraklarının kullanılmasına izin vermeyeceğini açıkça belirtti.

Lübnan Ulusal Haber Ajansının (NNA) bildirdiğine göre, Büyükelçi Hadjitheodosiou, "Lübnan ve Kıbrıs arasındaki yakın zamanda yaşanan bir yanlış anlaşılmanın çözülmesi ve krizin etkili bir şekilde sonlandırılmasında gösterilen iş birliği için minnettarlığını ifade etti."

NNA, Büyükelçinin açıklamasına yer vererek, "Kıbrıs'ın herhangi bir ülkeye, özellikle de Lübnan'a karşı saldırı için topraklarının kullanılmasına izin vermediğini" vurguladığını belirtti.

Bou Saab, Büyükelçiye Kıbrıs'ın tutumunu açıkladığı için teşekkür etti ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin korunması ve geliştirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, mevcut turizm sezonunun sorunsuz bir şekilde ilerlediğini, Kıbrıs'ın Lübnan'daki Büyükelçiliği'nin her hafta yüzlerce vize verdiğini ifade etti.

Görüşmenin sonunda, her iki taraf da ikili ilişkileri daha da geliştirmek için çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı.

KHA-NNA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı