Kıbrıs Olimpiyat ekibi şu ana kadar 13 sporcudan (8 kadın ve 5 erkek) oluşuyor. Atletizmdeki son eleme sonuçları temmuz başında netleşecek. Kıbrıs'ın en iyi sporcusu Milan Trajkovic, 110 metre engellide listenin üst sıralarında yer alıyor ve 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris'te gerçekleşecek dünyanın en büyük spor etkinliğine katılması bekleniyor.

Milan Trajkovic'in yanı sıra, 29-30 Haziran'da gerçekleşecek ulusal şampiyonalara bağlı olarak Olimpiyat Oyunlarına katılabilecek diğer Kıbrıslı sporcular da bulunuyor. Bunlar arasında Olivia Fotopoulou (200m), Natalia Christofi (100m engelli), Apostolos Parellis (disk atma) ve Filippa Fotopoulou (uzun atlama) yer alıyor. Dünya Atletizm Federasyonu tarafından doğrudan eleme için belirlenen son tarih 30 Haziran. Gelecek ay açıklanacak olan yeni dünya sıralaması da bir o kadar önem taşıyor.

Şu ana kadar elemeyi geçen Kıbrıslı sporcular:

- Pavlos Kontides (ILCA7/Yelken)

- Denis Tarantin (Uçurtma/Yelken)

- Marilena Makri (ILCA6/Yelken)

- Natasa Lappa (IQFoil/Yelken)

- Andri Christoforou (Yol Bisikleti)

- Marios Georgiou (Artistik Jimnastik)

- Vera Tougolukova (Ritmik Jimnastik)

- Sofia Asvesta (Judo/-52Kg)

- Alexandros Tofalides (Eskrim)

- Elena Kulichenko (Yüksek Atlama/Atletizm)

- Konstantina Nikolaou (Atıcılık/Skeet)

- Kalia Antoniou (Yüzme/100m Serbest)

- Nikolas Antoniou (Yüzme/100m Serbest)

13 sporcudan altısı Olimpiyat Oyunları'na ilk kez katılıyor: Denis Tarantin, Vera Tugolukova, Sofia Asvesta, Alexandros Tofalides, Elena Kulichenko ve Constantina Nikolaou. Pavlos Kontides Olimpiyat Oyunları'na beşinci kez, Marios Georgiou ve Andri Christoforou üçüncü kez katılırken, Natasa Lappa, Marilena Makri, Kalia ve Nikolas Antoniou ikinci kez katılacaklar.

Kıbrıs'ın modern Olimpiyat Oyunları tarihindeki en önemli anlardan biri, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Pavlos Kontides'in yelkende (lazer sınıfı) ülkenin ilk Olimpiyat madalyasını kazanarak gümüş madalya elde etmesiydi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı