İçişleri Bakanı Constantinos Ioannou perşembe günü Araştırma Müsteşarı Nicodemos Damianou ile düzenlediği ortak basın toplantısında, vatandaşın yararına çevrim içi hizmetlerin oluşturulmasının, hükûmetin gündeminin üst sıralarında yer aldığını, tüm devlet hizmetlerinin kademeli olarak dijitalleştirilerek bu yönde ilerlediğini bildirdiler. Ortak basın toplantısında açıklamaların yanı sıra Araştırma, Yenilik ve Dijital Politika Müsteşarlığının Dijital Hizmetler uzman ekibi tarafından geliştirilen ve bugünden itibaren Nüfus Dairesinin çevrim içi gov.cy portalından kullanıma başlanacak ve başlangıçta Yunanca ve daha sonraki aşamada İngilizce olarak on yeni dijital hizmetinin sunumu yapıldı.

İçişleri Bakanı, Nüfus Dairesinin dijital geçişinin başlatılmasının, Hükûmet'in bürokrasiyle mücadele etmek için vatandaşlara daha kaliteli hizmetler sunma nihai hedefiyle hizmetleri dijitalleştirmeye yönelik daha geniş politikasının bir parçası olduğunu söyledi. Vatandaşların artık verilen sertifika listesine erişebileceklerini, belgelerin sunulduğu hizmetlerin ise sertifikaların geçerliliğini teyit etme olanağı sunacağını sözlerine ekledi. Ayrıca, dijital hizmetlerin kullanımıyla yurt dışında veya Kıbrıs'ta bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının, ilgili sertifikaya online olarak başvurabileceklerini, düzenleyebileceklerini ve alabileceklerini, böylece hizmet noktalarında sıkıntı yaşamadan ve zamandan tasarruf edebileceklerini kaydetti.

Müsteşar Nicodemos Damianou da biyometrik veri almak için hizmet noktalarından birine gidilmesini gerektiren kimlik ve pasaport düzenleme ve yenileme hizmetlerinin yanı sıra, diğer hizmetlere ilişkin süreçlerin de online olarak kolay ve hızlı bir şekilde tamamlandığını ifade etti.

Damianou, “Ülkemizin kademeli dijital dönüşümü, Cumhurbaşkanı Christodoulides'in yönetişim programının bir önceliğidir. Vatandaşın yararına çevrimi çi hizmetlerin oluşturulması hükümetin gündeminin üst sıralarında yer alıyor ve tüm ürün yelpazesinin kademeli olarak dijitalleştirilmesiyle bu yönde ilerliyoruz” dedi.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı