Avrupa Birliği kurumlarının önümüzdeki beş yıllık dönemdeki liderliği için kişilerin belirlenmesi konusundaki istişareler çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Brüksel'deki Avrupa Konseyi zirvesi öncesinde bir araya geldiler.

Hükûmet Sözcüsü Konstantinos Letymbiotis, iki liderin "Avrupa Konseyi görüşmeleri öncesindeki" görüşmesine ilişkin bir paylaşım yaptı.

27 ülkenin kurumsal liderlik konusundaki görüşmeleri öncesinde, Ursula von der Leyen'in Komisyon başkanlığının ikinci dönemini destekleyen üç siyasi grubun müzakerecilerinin önceden anlaştığı pakete Meloni'nin desteğinin sağlanması da dâhil olmak üzere yoğun temaslarda bulunuluyor.

Cumhurbaşkanı, çarşamba akşamı Avrupa Konseyi'ne varışında, Meloni'nin gündeme getirdiği konularda bazılarında kendisiyle hemfikir olduğunu belirterek, Meloni ile iletişim kurduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, "kimsenin dışlanmış, hariçte kalmış hissetmemesi gereken" bir süreç olması gerektiğini düşündüğünü, İtalya Başbakanı ile olan iyi ilişkiler çerçevesinde katkı sağlamaya hazır olduğunu ve "kolektif bir çözüm bulunacağını" vurguladı.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı