Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, pazar günü Platres'teki gravür sanatçısı Hambis Tsangaris'in sergisine gelirken basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, bu önemli reformun başarılı olması için yeni yerel yönetim liderlerinin yanında olacaklarını söyledi.

Pazartesi günü uygulanacak Yerel Yönetim Reformu ile ilgili yeni döneme ilişkin soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Christodoulides, pazartesinin "çok önemli bir gün" olduğunu, yerel yönetimler reformunun hayata geçmesinin "kolay bir çaba olmadığını" belirtti.

Cumhurbaşkanı, "büyük değişiklikler sorunlar, zorluklar yaratır ve genellikle bir toplum olarak değişime çok açık değiliz" diyerek, "bu reformun başarılı olması ve uzun vadeli amacının vatandaşlara daha iyi hizmet etmesi için hepimizin birlikte çalışması gerektiğini" vurguladı.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, "Biz hükûmet olarak yeni yerel yönetim liderlerinin yanında olacağız, onları destekleyeceğiz. Açıkça, Avrupa düzeyinde genel eğilim olduğu gibi, yerel yönetime daha fazla yetki veriyoruz ve bu önemli reformun başarılı olmasını sağlamak için onların yanında olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

KHA/CS/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı