Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Limasol bölgesindeki Platres'te, gravürcü Hambis Tsangaris'in "Hambis'in Kıbrıs’ı" adlı sergisinin açılışını yaparken, "Kültürümüz için çok daha fazlasını yapmalıyız" dedi. Adanın yeniden birleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve 2026 yılında Kıbrıs'ın Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı'nı devraldığında, hükûmetin yerel kültürün tanıtımı için sanatçılarla iş birliği yapacağını taahhüt etti.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, Tsangaris'e eserleri aracılığıyla yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri her şey için teşekkür etti. Sanatçıya hitaben, "Biri ne kadar kitap okursa okusun, bu ülkenin tarihini senin eserlerinden daha iyi anlamak açıkça daha kolay ve benim için bu, bu ülkeye bıraktığın en önemli miras" dedi.

"Size vaat edebileceğimiz şey, ülkemiz yeniden birleştiğinde sanatınızı görmeyi başarabileceğimiz için elimizden geleni yapacağımız" diyen Cumhurbaşkanı, "bugünkü durum, bu ülkenin geleceği olamaz ve şartlar her geçen gün daha da zorlaşıyor" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, "Kültürümüz için çok daha fazlasını yapmalıyız" diye altını çizdi ve genel olarak kültür insanlarını ilgilendiren konuların "öncelikli olarak ele alınacağını" garanti etti.

Hambis Tsangaris ise Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederek, "Eserlerim aracılığıyla kimliğimi aktardım" dedi ve ülkesini, vatandaşlarına bilgisini sunmayı ve "Kıbrıs'a yardım etmeyi" ifade etmek için elinden geleni yaptığını ekledi.

KHA/CS/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı