Kıbrıs toplumunun oyları, Britanya'da başta Kuzey Londra olmak üzere Kıbrıslı Britanyalıların yoğun olarak yaşadığı seçim bölgelerinde milletvekili adayları tarafından çok ciddiye alınan faktörlerden biridir.

Theresa Villiers, 2005 yılından bu yana Avam Kamarası'nda temsil ettiği Chipping Barnet seçim bölgesinde (Barnet ilçesinde) Muhafazakâr Parti adına yeniden yarışıyor.

Kıbrıs Haber Ajansı, seçmenlerle konuşmak, sorunlarını dinlemek ve oylarını istemek üzere evlere ve dükkânlara yaptığı ziyaretlerle geçen bir başka günün başlangıcında kendisiyle seçim bölgesinin mahallelerinden birinde Villiers ile bir araya geldi.

"Ekonomik planımıza devam etmeli ve düşen enflasyonla birlikte vergileri düşürmeye ve pahalılığı ele almaya devam etmeliyiz. Ayrıca Barnet'teki yeşil alanların korunması ve apartman inşaatlarının engellenmesi konusunda da kararlıyım. Ayrıca bölgemizde daha fazla polis memuru görmek ve sağlık iş gücünü artırmaya yönelik uzun vadeli bir planı desteklemek istiyorum" diyen Villiers, ilk olarak kendisinin ve seçmenlerin önceliklerini sıraladı.

Eski Bakan toplumda ve daha geniş bir çevrede Kıbrıslıların haklarının en ateşli destekçilerinden biri olarak tanınıyor. Villiers konuyla ilgili açıklamasında, "Kıbrıslıların taleplerini destekliyorum çünkü Kıbrıs'ın 50 yıldır bölünmüş olmasının büyük bir trajedi olduğunu düşünüyorum. Bu bölünmüşlüğün gerçek bir acıya neden olduğunu biliyorum ve bu nedenle Birleşmiş Milletler kararlarına dayalı bir çözümle özgür ve yeniden birleşmiş bir Kıbrıs için gösterilen çabaları güçlü bir şekilde destekliyorum" dedi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı