Yunanistan Büyükelçiliği'nin Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, Büyükelçi Michalis Diamesis yönetimindeki Yunan Diplomasi Akademisi heyetinin, yeni büyükelçilerin eğitimi çerçevesinde 25-29 Haziran tarihleri ​​arasında Kıbrıs'a beş günlük bir ziyarette bulunduğu belirtildi.

Yeni Büyükelçilik ataşeleri, Mağusa Belediyesinin kültür merkezini ziyaret ettiler ve işgal altındaki Mağusa’nın Belediye Başkanı Simos Ioannou ve Yunanistan'ın Kıbrıs Büyükelçisi Ioannis Papameletiou tarafından Kıbrıs'ın (kuzeyinin) üçte birlik bölümünün 1974'ten bu yana Türk askerlerinin devam eden işgali altında bulunması hakkında bilgi aldılar.

Yunan diplomatik heyeti, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides, Başpiskopos Georgios ve Temsilciler Meclisi Dışişleri ve Avrupa İşleri Komitesi Başkanı Harris Georgiades tarafından kabul edildi.

Heyet üyeleri ayrıca Millî Muhafız Ordusu Genelkurmay Başkanı Korgeneral Georgios Tsitsikostas ile de görüştüler; Larnaka'daki Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile Malounda’daki ELDYK Kampına gittiler.

Yunan Diplomatik Akademisi heyeti ayrıca EOKA sömürgecilik karşıtı mücadele kahramanlarının mezarlarını ve şehit asker ve kahramanların anısına saygı duruşunda bulunulan Makedonitissa Mozolesi’ni de ziyaret ettiler.

Dışişleri Bakanlığı Daimî Sekreteri Andreas Kakouris, Kıbrıslı Rum Müzakereci Menelaos Menelaou ve Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından da Yunan heyetine Kıbrıs sorunu hakkında bilgi verildi.

Yunan diplomatik heyeti, Kykkos ve Agios Neophytos Manastırlarını, arkeolojik alanları ve Palaipafos müzesini, Lefkoşa havaalanı bölgesindeki Birleşmiş Milletler (BM) genel merkezini ve Kıbrıs Kayıp Şahıslar Komitesi'nin antropoloji laboratuvarını da ziyaret etti.

KHA/MG/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı