Avrupa Komisyonu, Neapolis Üniversitesi Baf'ın da tam üye olarak yer aldığı EMERGE (Bölgesel ve Küresel Katılımla Avrupa'nın Kıyılarını Güçlendirme) Avrupa Üniversiteler Birliği'ne önümüzdeki dört yıl için 14,5 milyon avroluk finansman sağlandığını duyurdu.

Neapolis Üniversitesi'nin 28/6/2024 Cuma günü açıkladığı sonuçlara göre, son üç yılda kurulan 50 ittifaka ek olarak 14 yeni Avrupa Üniversiteleri Birliği onaylandı.

Neapolis Üniversitesi Rektörü Profesör Pantelis Sklias konu hakkında, "Avrupa Üniversiteleri Birlikleri için Avrupa Birliği'nin bu önemli girişimine Neapolis Üniversitesi Baf olarak tam üye olarak katılımımız, EMERGE Avrupa Üniversiteler Birliği'nin Avrupa Birliği tarafından onaylanmasıyla kesin bir başarıya ulaşmıştır." açıklamasını gerçekleştirdi.

Sklias, Neapolis Üniversitesi Baf'ın artık Avrupa Birliği tarafından onaylanmış Avrupa Üniversiteler Birliklerine üye olan seçkin Avrupa üniversiteleri ailesinin bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi.

Diğer şeylerin yanı sıra, "modern ihtiyaç ve gelişmelere göre her şeyden önce yerel toplulukların ve bölgelerin yararına çalışan örnek bir üniversite" yaratma beklentisini dile getirirken, "geleceğe iyimserlik ve sorumlulukla bakıyoruz" dedi.

EMERGE Avrupa Üniversitesi'nin koordinatörü İrlanda Limerick Üniversitesi. Neapolis Üniversitesi Baf ile Universidade da Coruña (İspanya), Université Rennes 2 (Fransa), Université Bretagne Sud (Fransa), Inland Norway University of Applied Sciences (Norveç), Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici (Slovakya), Europa-Universität Flensburg (Almanya) ve Demokritos Trakya Üniversitesi (Yunanistan) ittifakta ortak vasfıyla yer alıyorlar.

KHA/KP/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı