Sağlık Bakanı Michael Damianos, cuma günü "Agios Georgios" özel hastanesindeki Diyaliz Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığının, hastalara anında ve kaliteli hizmet sunma ve sağlık hizmetlerini bir bütün olarak geliştirme ortak hedefiyle sağlık sektöründe artık bir zorunluluk olarak kabul edilen özel sektör - kamu sektörü iş birliğinin sadık bir destekçisi olmaya devam edeceği güvencesini verdi.

Sağlık Bakanı konuşmasında diğer hususların yanı sıra, diyaliz alanındaki ileri teknolojinin sağlık çalışanlarının ellerinde yüksek kalite ve güvenlik standartlarına sahip makineler bulunmasını sağladığını, böylece diyaliz seanslarının doğru ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilebildiğini söyledi.

Bakan, diyaliz ünitesinin kurulmasının "Agios Georgios" özel hastanesi tarafından sunulan hizmetlere ve genel olarak Baf bölgesindeki vatandaşlara yönelik sağlık hizmetlerine önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Damianos, Genel Sağlık Sistemi’ne tamamen entegre olan diyaliz ünitesinin 11 diyaliz istasyonu ve yüksek eğitimli bilimsel kadrosuyla diyalize giren hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ve hemodiyaliz hastalarına yüksek kalitede hizmet sunabileceğini söyledi.

Damianos ayrıca, hastaların bir diyaliz programına dâhil edilmesinin, diyaliz ünitesine sık ziyaretler, ilaç tedavisi, sıvı ve gıda alımında çok sayıda kısıtlama ile yaşam tarzlarında bir değişiklik gerektirdiğini ve bunun da hastanın fiziksel ve zihinsel sağlığı üzerinde önemli bir yük oluşturduğunu söyledi.

KHA/ARM/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı