Perşembe akşamı Cumhurbaşkanlığı Sarayında, Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides başkanlığında, hükûmet ve iş dünyası arasında yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, insan kaynakları, enerji maliyetleri, Kıbrıs'ın bağlantısı, vergi reformu ve dışa dönüklüğün güçlendirilmesi gibi konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplantının, iş dünyasıyla sürekli diyalog kurma ve böylece iş ortamını iyileştirme, Kıbrıs ekonomisinin rekabet gücünü ve dışa dönüklüğünü artırma yönündeki hükûmet politikası çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtildi.

Toplantıya hükûmet kanadından 11 bakan ve müsteşar ile diğer üst düzey yetkililer ve bürokratlar katılırken, iş dünyasını temsilen 50 iş insanı, Kıbrıs Sanayi Odası (KSO), Kıbrıs İşverenler ve Sanayi Odası (OEB), Kıbrıs Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (POBEK) ve Kıbrıs Bankalar Birliği temsilcileri hazır bulundular.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, açılış konuşmasında, toplantının amacının iş dünyasına daha fazla destek verme yollarını görüşmek olduğunu belirterek, her hükûmetin tek başına en iyi sonuçları elde edemeyeceğini ve bu nedenle kamu ve özel sektör arasında iş birliğinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Christodoulides, bu etkinlikle birlikte, ülkenin üretici güçlerinin deneyim ve uzmanlığından yararlanmak ve hükûmetin işletmelerin gerçek ihtiyaçlarına anında yanıt vermesini sağlamak amacıyla iş dünyasıyla kurumsallaşmış bir diyalog başlatıldığını söyledi.

Toplantıda, iş dünyasının karşı karşıya kaldığı zorluklar ele alınarak, bunların üstesinden gelmek için atılabilecek adımlar ve yapılabilecek reformlar konusunda önerilerde bulunuldu. Daha ayrıntılı olarak, insan kaynakları, enerji maliyetleri, Kıbrıs'ın bağlantısı, vergi reformu ve dışa dönüklüğün güçlendirilmesi gibi konular masaya yatırıldı. Ayrıca, ekonomiye yüksek katma değer sağlayan sektörlerin güçlendirilmesine yönelik stratejiler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

KHA/NST/MHY/2024

Kıbrıs Haber Ajansı